Дисциплинарната комисия към БФС спря за 1 година правата на футболиста на Спартак (Вн) Стоян Ненов, заради ритниците които играчът нанесе по съдията на мача с Черно море (0:3) Стоян Алексиев. Освен това на Ненов бе наложена глоба в размер на 6 000 лева.

Футболистът на Марек Анжело Кючуков пък "изгоря" за 5 двубоя и 3 000 лева за това, че прояви своеволия към страничния съдия на срещата Марек - Славия (2:2) - Никола Джугански.

По 1 мач са наказани: Венцислав Бонев (Марек), Янек Кючуков (Марек), Борислав Георгиев (Спартак Вн), Тодор Радомиров (Спартак Вн), Георги Марков (Локо Сф), Благой Наков (Беласица).

Дисциплинарната комисия спря правата на Лусио Вагнер от Левски и Калоян Караджинов от Локо (Сф) заради червените им картони по време на двубоя на “Герена”, спечелен от “сините” с 3:0. Този случай ще бъде разгледан следващия вторник.

За нанесени обиди и опит за саморазправа с длъжностни лица от страна на президента на Рилски спортист Юри Галев ДК глоби самоковци с 12 000 лева.

Дунав пък бе лишен от едно домакинство заради фен, който удари Валери Петровски по време на двубоя с Нафтекс, завършил 1:1.