Славия и Лудогорец ще изиграят последния мач от есенния дял на българското футболно първенство. Двубоят е от 16:30 часа и ще е проведе на столичния стадион в квартал Овча купел.

Локомотив (Пд) и Левски ще определят втория преди зимната пауза

Локомотив (Пд) и Левски ще определят втория преди зимната пауза

Мачът е последен в бляскавата кариера на Георги Илиев

За шампионите срещата е от изключително значение с цел запазване и дори увеличаване аванса на върха. Те загубиха две доамкински точки преди седмица и сега са твърдо решение да не допускат нова грешна стъпка.

Срещата в Разград завърши 0:0 след съдийска грешка, довела до грешен червен картон за стража на "белите" Стергиакис.

Очаква Станислав Генчев да заложи на най-доброто с изключение на наказания за три мача Сисиньо. В състава се очаква да бъдат Джоди Лукоки, към когото има трансферен интерес от съседна Турция, Вандерсон, Марселиньо и Клаудиу Кешерю.

Златмир Загорчич е наясно с предимствата на Лудогорец, но се готви да дадат солиден отпор на тима, осигурил си участие на 1/16-финал в "Лига Европа". Извън сметките са вратарят Георги Георгиев и десният бек Христо Попадийн. С контузия е сърцатият Славчо Шоколаров.

Под рамката на вратата най-вероятно ще застане Антони Стергиакис за сметка на ветерана Георги Петков. В средата на терена Бенгюзов ще си партнира с Янис Карабельов. На десния бек ще застане Петър Патев, а Гамаков ще влезе в центъра на защитата. Извън групата отново ще остане Илиян Мицански, който пропусна и мача с Ботев и ще се проведе на.

Вероятни състави:

Славия: Стергиакис, Патев, Гамаков, А. Христов, Велковски, Карабельов, Бенгюзов, Йомов, Тасевски, Г. Иванов, К. Кръстев.

Лудогорец: Илиев, Недялков, Григоре, Моци, Икоко, Дяков, Баджи, Вандерсон, Марселиньо, Лукоки, Кешерю.