Шефът на съдийската комисия Йордан Сталев коментира действията на родните рефери след изминалите два кръга в Първа лига, които не минаха без гафове.

"Аз мисля, че първите два кръга на Първа лига и старта на Втора лига от съдийска гледна точка минаха в рамките на нормалното, даже добро представяне на съдиите без фрапантни грешки. Като изключим една, която няма как да не я коментираме. Радвам се, че започнаха, така както ги обучавахме през семинарите и спазват това, което изискваме от тях", заяви шефът на съдиите в интервю за livesport.

"Ръката не е в естествено положение (б.а. говори за неотсъдената дузпа за Етър срещу Лудогорец). Главният съдия не е бил на подходящата позиция и не го е видял. Това не го оневинява, защото е длъжен да бъде на мястото си и види това положение. В България няма да има наказание на съдии, но те ще свирят едно ниво по-надолу, когато получат ниска оценка. Така се случи с главния съдия на този мач. Още следващия кръг свири на мача Пирин Благоевград и Добруджа", каза Сталев.

Асоциацията на футболните съдии декларира подкрепа към новия шеф Йордан Сталев

Асоциацията на футболните съдии декларира подкрепа към новия шеф Йордан Сталев

Вижте становището по темата