Треньорът на Царско село Любослав Пенев заяви, че тимът му има сили да играе в първата шестица на efbet Лига. Специалистът е на мнение, че отборът е пропуснал много точки.

Неговите възпитаници допуснаха да бъдат изравнени в заключителните секунди на двубоя с Ботев (Пловдив), завършил 2:2.

Царско село - Ботев (Пловдив) 2:2

Ботев (Пловдив) на Валентич попари Царско село в последните секунди

Равенство в последния мач от кръга на efbet Лига

"Коварен резултат 2:0 е, когато не вкарваш. Имахме една-две ситуации. Клишета - Ако не вкараш, ще ти вкарат. Когато не затваряш мача, губиш точки. Поздравявам момчетата, добър мач изиграха. Но това е игра на голове. Имаме при 2:0 греда, при 2:1 още няколко чисти положения... Това е причината, няма къде да я търсим. Бяхме по-добрият отбор и заслужавахме да победим", заяви Пенев след мача.

"Трябва да работим във всички посоки. Трудът, който полагаме, няма да бъде изтрит от съдиите. Не свири дузпа, ако има - да я даде. Не искам да пречат. Целият труд, който се полага през седмицата отива някъде. Трябва да продължим да работим. Имаме потенциал да бъдем в шестицата. Изпуснахме много точки по наша вина."

Снимка 519923

Източник: LAP.bg

"Днешният мач е пресен пример. Продължаваме да работим за следващите мачове. Тактически отборът е много добре, но трябва да вкарваме. Може и малко да са притеснени от това, че правят пропуски, но непрекъснато ги мотивирам. Не можем да заровим главите си под възглавницата защо не се получават нещата. Трябва да тренираме, това е", добави още той.

"Привлякохме добри футболисти. Има конкуренция в отбора, което е положително за мен и футболистите. Няма ли такава, няма как да израстват момчетата", каза Пенев.