Литекс приема Лудогорец в голямото дерби от 35-ия кръг на „А" група. Изходът на двубоя може да има огромно значение в борбата за титлата, тъй като преди кръга „орлите" водят с 5 точки пред „оранжевите". Нов успех за Стойчо Стоев и компания на практика ще означава край на интригата в борбата за шампионския трофей у нас.

Литекс обаче е последният отбор, който ще се даде без бой на Лудогорец. През последните седмици ръководствата на двата тима влезнаха в сериозна словесна война, разменяйки си остри декларации един срещу друг. Освен това ловчанлии отпаднаха в турнира за Купата именно от Лудогорец и сега ще търсят частичен реванш.

Очаква се Миодраг Йешич да остави на резервната скамейка Асприля и Том. Стархил Попов пък е напълно възстановен и би трябвало да започне двубоя от първата минута.

Стойчо Стоев също няма да прави никакви експерименти. Освен трайните проблеми в защита, породени от контузиите на Барт и Терзиев, както и травмата на капитана Дяков, гостите ще могат да разчитат на най-добрите си играчи. Очаква се в атака да започне Роман Безяк, който през последните седмици е далеч от най-добрата си форма.

Вероятни състави на двата отбора:

ЛИТЕКС (4-2-3-1): Пиргов; С. Попов, Бодуров, И. Миланов, Божиков; Славчев, Цветков; М. Цветанов, Джазула, Ваюши; Джордан
Старши треньор: Миодраг Йешич

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): В. Стоянов; Кайсара, А. Александров, Моци, Й. Минев; Ешпиньо, Златински; М. Александров, Марселиньо, Мисиджан; Безяк
Старши треньор: Стойчо Стоев

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
НАЧАЛО: 19.30 часа.