Бившият международен съдия и настоящ административен директор на Локомотив (Пд) Атанас Узунов коментира скандалния мач между Литекс и Левски.

"Георги Йорданов абсолютно правилно свири дузпа в полза на Левски и изгони Рафаел Перес от Литекс в ситуацията в 45-ата минута, която после доведе до прекратяване на мача", коментира Узунов.

Кумът на Христо Стоичков отказа да анализира останалите спорни ситуации през първото полувреме с аргумента, че започнал да гледа дербито на ХХ кръг едва след 20-ата минута при резултат 0:1.

"Началото на мача ме завари на една сбирка, която продължава и в момента, и по тази причина не успях да видя дори повторенията на останалите спорни ситуации, които разбрах, че е имало в началото на двубоя - добави Узунов. - Но за случилото се в 45-ата минута категорично заставам зад решенията на Георги Йорданов - те са безупречни!".

Дългогодишният №1 сред футболните арбитри у нас допълни, че няма никакво намерение да става адвокат на Георги Йорданов, като продължи:

"За тенденция при Йорданов и дума не може да става. За мен той е сред топ реферите в момента по българските футболни терени заедно със Станислав Тодоров, Георги Кабаков, Ивайло Стоянов, Цветан Кръстев и Николай Йорданов. Освен това не е и от т.нар. фамилни рефери от първо, второ или трето поколение, с които в последно време се напълни родната ни съдийска колегия".