Бившият старши треньор на Левски - Иван Вутов, даде интервю за "Тема спорт" преди двубоя на "сините с Черно море. Вутов е ставал шампион начело на столичани и е тренирал и Петър Хубчев, и Илиан Илиев.

Той очаква интересен сблъсък тази вечер на "Герена", но смята, че на Черно море ще им е трудно да си тръгнат с трите точки.

Левски ще се опита отново да се доближи до върха с успех над Черно море

Левски ще се опита отново да се доближи до върха с успех над Черно море

Варненци нямат победа на "Герена" в първенството от 61 години

"Не може точно да се каже как ще процедират и двамата в двубоя, те са добри момчета. Хубчев и Илиев афишират, че няма да играят затворен футбол. Илиан ще се опита да излезе от кризата, защото в Черно море се забелязва лек спад, докато при Петър Левски е в подем. И двамата, когато бяха треньори на Берое, практикуваха по-дефанзивен футбол, но сега наблюдавам, че излизат от това нещо. При Хубчев в Левски се залага на по-атакуваща тактика. При "сините" няма как да е по друг начин. Ако искаш да се задържиш по-дълго на поста на "Герена", трябва да практикуваш открит футбол. Сега трябва вече да гледа взаимодействието на отделните линии и звена в отбора. Необходимо е Хубчев да намери човек, който, когато му се открие едно положение, да го реализира. Не виждам такъв футболист в момента в Левски. Но силно се надявам, че "сините" ще победят", сподели Вутов.

"Да, Черно море надви ЦСКА на "Българска армия", но не всеки път се откриват такива възможности. Моряците или дори Берое, който смятам, че е в по-добра форма от варненци, трябва да използват момент на криза в ЦСКА или Левски, за да победят в София. Но и Илиан, а и Хубчев, са побеждавали "сините" на "Герена". Не е невъзможно Черно море да изненада Левски, но си мисля, че ще бъде много трудно. Очаквам за Левски да играе Ейолфсон. Да, ще му липсва игрова практика, но физически вече е подготвен. Не мисля, че ще бъде труден мачът на Левски срещу Черно море, за да е голям рискът с включването на исландеца. След такава контузия футболистът обикновено губи малко игрова ориентация, а по-бързо може да навакса физическата подготовка, техниката, ако я имаш, си остава. Сигурността и спокойствието по време на мача се трупат с игрово време", сподели още бившият наставник на "сините".

Хубчев определи групата на Левски за домакинството на Черно море

Хубчев определи групата на Левски за домакинството на Черно море

Вижте кои са избраниците на бившия национален селекционер