Именитият треньор Георги Василев сподели впечатленията си за родния шампионат в "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. 

"Промяната беше очевидна. Томаш успя да обедини отбора и резултатите не закъсняха. Той е млад и амбициозен треньор. Дано това им стигне, защото ги чака тежък сезон. Той не е виновен, но трябва да носи бремето преди това на грба си. Иска да създаде здрав колектив с характер и качества, за да може в края на сезона Етър да остане в елитната група", заяви Василев.

"ЦСКА и Левски се намират на различни полюси в своето развитие. Левски се бори за своето оцеляване. Наско Сираков е с качества, за да съхрани клуба и да го подобри. Според мен пролетта ще бъде коренно различна от есента. Отборът не е изживявал такива моменти. Бюджетът беше орязан. Привлякоха се футболисти за бройка, но тук говорим за липса на качество. В ЦСКА натрупаха самочувствие след победата над Рома", добави още той.

"Наско успя да вкара ред, а сега много добра новина е, че се намери генерален спонсор, който ще покрива основното перо в клуба. Намериха треньор, който мисля, че е успешен ход. Опитен човек, който може да внесе много неща в спортно-технически план. Акрапович се доказа като специалист, който не се нуждае от доказване. В Локомотив Пловдив наложи своя стил на игра, въпреки редица проблеми. Показа, че взима футболисти, които са искани от него и играят на позициите, които иска. Затова дойде и със самочувствие в ЦСКА", каза специалистът.

Втора операция за млад талант на ЦСКА

Втора операция за млад талант на ЦСКА

Махнаха метална пластина от десния крак на Митко Митков

"Лудогорец от няколко години се стреми за промяна. Постоянно се опитват на тази промяна, но не става. Все още отборът не е това, което беше. Особено тази година разградчани отстъпват от това, което беше преди. Играта не е толкова плавна. Има епизодични прояви и затова имат друго лице. Пробваха много треньори. Спомням си преди години, когато беше първата промяна и стъпиха на криво. Взеха изключително добро име като Павел Върба, но и той не успя да се справи. Върнаха Станислав Генчев, което е добро решение, защото той познава отлично обстановката в отбора. Според мен той трябва да остане начело на тима", каза Василев.

"Мисля, че съдийството в България е на добро ниво. В много моменти е преувеличена тяхната вина. Всеки човек бърка, стига да не е преднамерено. Виждаме колко грешки се правят по света. Но явно живота ни е създал да сме критични до крайност. Познавам президента на БФС и мога да кажа, че е много ерудиран човек. Такъв тип, който не си служи с натиск, както много другия", добави още той.