Бившият треньор на ЦСКА и Левски - Георги Василев направи любопитен анализ на провелото се вчера дерби между двата клуба. Ето какво сподели той пред колегите от "Тема Спорт" за получилото се 0:0 на националния стадион.

"Липсваха изработените ситуации, не се виждаше ясна идея в играта на отборите, особено в тази на Левски. ЦСКА, естествено, трябва повече да съжалява за равенството не само защото е по-близо до Лудогорец".

Рубен Пинто: Заслужавахме победата срещу Левски

Рубен Пинто: Заслужавахме победата срещу Левски

"Съдията взе грешните решения в някои ситуации"

"Защитата на сините бе новосформирана и трябваше да бъде подложена на много по-голям натиск. Левски обаче с повече усилия и труд компенсира недостатъците си в дефанзивен план. В офанзивен направи много малко".

"ЦСКА влезе като фаворит в мача и засили това впечатление през първата част. Но само толкова. Нямаше го това врене и кипене, което е било в други дербита, динамиката отсъстваше. Най-хубавото е, че младите играчи се защитиха. Добри думи заслужават Антов и Турицов от ЦСКА, както и Юруков от Левски. Стойчо Атанасов и Станислав Иванов се стараха. Треньорите могат да продължат да разчитат на тях", каза още Гочето.

13 задържани преди ЦСКА - Левски

13 задържани преди ЦСКА - Левски

Двата отбора не се победиха - 0:0

"Изненада ме изборът на крила на Любослав Пенев, фланговите нападения трябваше да отворят отбраната на Левски, но това не се случи в очакваната степен. Джеси се загуби напълно. Той е тип играч, който прави нещо едва когато двубоите са решени. В тежките мачове, тогава, когато ти трябва човек да промени нещо, трудно можеш да го видиш в предните редици".

"Нещата щяха да са други, ако Тиаго бе на терена. Играч като него липсваше. Да, Малинов и Антов се справиха в дефанзивен план, но не направиха достатъчно в офанзивен. Нямат и самочувствието да го направят. Тиаго е по-опитен, класен в техническо отношение. Поема отговорност за пас или удар... Сякаш липсва лидер на тима в предни позиции, играч, който да зарази останалите - такъв бе Каранга преди", анализира специалистът.

Станислав Иванов: Щом не сме победили, има причина

Станислав Иванов: Щом не сме победили, има причина

"Трябва да работим по завършващия удар"

"В заключителните минути се създаваше впечатление, че тимовете опитват да атакуват, но повече падаха около или в наказателните полета и чакаха съдията да вземе решение, а не те. В ЦСКА трябва да съжаляват, но направиха твърде малко, за да спечелят", заключи Георги Василев.

Колев: Искахме да има минута мълчание за Сашо Костов, не се получи

Колев: Искахме да има минута мълчание за Сашо Костов, не се получи

"Това е част от българската футболна култура вероятно"