Черно море и Берое не се победиха в срещата помежду си от 5-ия кръг на Първа лига.

Двубоят на стадион "Тича" завърши без попадения, при резултат 0:0.

Варненци искаха да се върнат на победния път, след като в последните си 3 мача записаха 2 равенства и 1 загуба, доста тежка от Септември у дома с 1:5. Берое пък бе на другия полюс - отборът все още е непобеден и е с актив от 8 точки при 2 равенства и 2 победи, последната дошла при обрат срещу Ботев (Пловдив) в последните минути.

Илиан Илиев имаше и още една причина да търси успеха днес, тъй като именно Берое на Томаш през пролетта победи "моряците" във Варна с 4:1.

За домакините дебют записа новото попълнение Васил Панайотов.

Снимка 373776

Източник: LAP.bg

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Черно море - Берое 0:0
на живо

Черно море - Берое 0:0

Всички футболисти на Томаш са готови за битка

Първото полувреме предложи няколко интересни ситуации пред двете врати. Мачът започна с известен натиск от страна на гостуващия отбор.

Минчев представляваше на пръв поглед най-сериозната заплаха за отбраната на домакините, като използваше всяка една възможност, за да се опитва да стреля към целта.

Снимка 373772

Източник: LAP.bg

Особено успешно той правеше това от статичните положения, в полза на своя състав, като на два пъти бе близо до реализиране на попадение, но късметът му изневери.

Сякаш не съвсем на себе си и в не особено очаквана кондиция бе Мартин Камбуров, който често губеше топката "без бой" и лесно я предаваше на съперниковите състезатели.

Мартин Райнов пък бе леко припрян в действията си, като личеше, че целият шум, вдигнал се около личността му в последните дни, не се е отразил положително на състоянието му.

Постепенно, с течение на времето, домакините успяха да се справят с първоначалния натиск на опонента си и на свой ред опитаха да овладеят ситуацията на терена.

Снимка 373774

Източник: LAP.bg

Георги Илиев беше основната движеща сила в състава на "моряците", като не само изнасяше топката в предни позиции, но в няколко случая се отчете и с мощни изстрели към вратата.

Така или иначе резултатът, след края на първото полувреме, се запази непроменен.

Статуквото се запази непроменено и през вторите 45 минути, като отново полувремето бе с поделено надмощие, но все така без отбелязани попадения.

Треньорите извършиха своите смени, надявайки се да променят хода на двубоя, но не успяха да го постигнат.

Включването в игра за домакините на Георги Божилов определено изостри представянето на тима в предни позиции, но това се оказа недостатъчно.

Така двете единайсеторки поделиха по една точка, която прибавят към актива си във временното класиране.