ЦСКА и Лудогорец не успяха да излъчат победител и завършиха наравно 1:1 в голямото дерби от 16-ия кръг на „А" група. Всичко по-интересно на терена се случи преди почивката, когато освен два гола, зрителите станаха свидетели и на два директни червени картона. Сашо Тунчев откри резултата в мача в 25-ата минута, но в заключителните секунди на частта Ешпиньо се разписа от корнер. Мисиджан и Маркиньос пък бяха изгонени още преди почивката.

По този начин ЦСКА и Лудогорец запазиха дистанцията помежду си на 5 точки.

Първото по-сериозно положение в срещата дойде още в 5-ата минута. След центриране от корнер на Карачанаков, Апостол Попов отклони с глава към втората греда, но там Оршулич се размина с топката. Гостите от Разград отговориха с точен удар на Мисиджан, който обаче бе спасен от Дивиш.

В 14-ата минута дойде и първият дискусионен момент в срещата. Върджил Мисиджан влезе много опасно в краката на Апостол Попов, за което играчът на Лудогорец получи директен червен картон! Гостите оспорваха, но решението на съдията бе категорично.

Напълно в реда на нещата, останали с човек повече на терена „червените" наложиха натиск. В 25-ата минута близо 10 000 зрители на „Армията" ликуваха, след като ЦСКА откри резултата. При едно статично положение Маркиньос намери оставения непокрит в полето Тунчев, който с фантастичен удар с глава матира Владо Стоянов - 1:0.

В 29-ата минута треньорският щаб на ЦСКА „скочи" на съдията Тасков. Причината - желанието на „армейците" втори футболист на Лудогорец да бъде изгонен. При едно единоборство Карачанаков падна на земята, след което Кайсара неспортсменски изрита силно топката в него. За деянието си бразилецът получи „само" жълт картон.

В следващите минутки играта се накъса, а главният съдия Тасков заслужено декорира в жълто няколко играчи от двата отбора. В 37-ата минута Лудогорец успя да изравни. Фабио Ешпиньо изпълни по великолепен начин свободен удар в близост до полето на ЦСКА и прати топката зад гърба на Дивиш - 1:1. Изпълнението на полузащитника бе толкова прецизно, че вратарят на „червените" не помръдна.

Неприятните новини за „армейците" продължиха. В 41-ата минута Маркиньос получи директен червен картон, след като влезе много лошо в краката на Светльо Дяков. Бразилецът игра за топката, но закъсня и удари лошо колегата си. Решението на Таско Тасков бе категорично - директен червен картон за бразилеца с български паспорт. С решението си арбитърът показа, че мери с еднакъв аршин, тъй като ситуацията с картона на Мисиджан бе сходна. В крайна сметка последният съдийски сигнал за първата част дойде при резултат 1:1.

След почивката темпото на игра значително спадна, а връх на терена взеха единоборствата. За главния съдия Таско Тасков се отвори много работа, тъй като почти всяко едно единоборство бе дискусионно. Арбитърът „нашари" двата отбора с няколко картона, което даде резултат и играчите намалиха грубите влизания.

Домакините от ЦСКА бяха малко по-активни, като в 71-ата минута Тунчев бе близо до втори гол. Капитанът на домакините отново се пребори за висока топка и отправи удар с глава, но този път неточно.

Десетина минутки преди последния съдийски сигнал Жоан Фелипе проби опасно в полето на Лудогорец, последва контакт с Фабио Ешпиньо, след който Фелипе се строполи на терена. Таско Тасков обаче подмина ситуацията, въпреки протестите на треньорския щаб на домакините. До края нови положения нямаше и двата отбора поделиха по точка.

ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 1:1 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР ПО МИНУТИ)