Треньорът на Янтра Велислав Вуцов обяви, че е готов да хвърли кърпата и да напусне. Той се закани да направи доста разкрития за тъмната страна на българския футбол. Специалистът бе бесен от съдийството на Любомир Вушовски след двубоя със Струмска слава в Радомир, загубен с 0:1.

В заключителната част на срещата габровци имаха сериозни претенции за дузпа, а Вуцов получи поредния си жълт картон, като го очаква ново наказание от Дисциплинарната комисия. Специалистът бе категоричен, че така повече не може да продължава и ще поиска среща с новия президент на БФС Георги Иванов-Гонзо.

"Стана грозен мач. Два отбора, които воюваха. На този терен футбол не може да се играе. Той не отговаря на никакви изисквания дори за Трета лига, а камо ли за професионалния футбол.

Беше здрава битка с много брак от двете страни. Ние сме по-добрият и по-опитният отбор, но излязохме по-наивните, след като на полувремето в съблекалнята повтарях 15 пъти, че трябва да запазим концентрация първите пет минути, защото във всеки наш мач досега нещата се решаваха тогава. Ние обаче изпуснахме едно, две положения, а накрая имаше и 200 процентова дузпа за нас. Вижда се от самолет. Заболя ме главата да правим клипове, чудеса, да показваме колко много сме ощетявани. Казах, че ще изчакам да мине Конгресът. Сега ще се появя някъде, където трябва, и ще кажа доста имена", сподели Вуцов пред "Тема Спорт".

"На мен ми дойде ей до тук (б.р. - сочи си главата) и ще си кажа всичко. Ако започва нещо да се прави, трябва да има промяна. 20 души ми се обадиха да ми кажат, че този съдия е безкраен безхаберник и некадърник. Трябва да се пазя от него, защото просто не може, не става...

Връзкар, баща му бил кмет някъде. Второто полувреме можеше да вземе една фланелка и да стане централен защитник за домакините. Пореден жълт картон за мен, но какво трябва да направя, да си мълча. Пак ще ме накажат, но мен си ме нарочиха... Докато я няма пълната промяна, аз съм трън в очите им. Чух, че до края на сезона промени няма да има, сигурно ще ми отмъстят 100 пъти.

На път съм да хвърля кърпата, да се хвана с друга ситуация, която може да донесе някакви промени. Ако сега вече ножът не е опрял на кокала и не разбират всички футболни деятели - президенти, треньори, футболисти, че трябва да се поеме по някакъв нов път, да има коренни промени. Стига с това постоянно звънене по телефоните, за да се правят тъпотии. Този хубавец, който прави назначенията, за всеки наш домакински мач ни слага международен съдия, а навън - аматьори.

Хора, които като ги грабнеш малко по коридорите и не знаят къде се намират. Това не е случайно. Погледнете и вижте назначенията за домакинските ни мачове - съдии само от Пловдив, Сливен и Бургас. Другаде няма ли съдии? Да се успокоят - няма да влизаме в елита. Ние нямаме капацитет, а и няма кой да ни защити след такива гаври. И после ни викат, прави сте. Ами кел файда е, като сме прави, победите ги няма - гавра. Срещу Добруджа ни отмениха 200 процентов гол, сега дузпа не ни дадоха и се трупат. В България, за да си добре, трябва да си мълчиш. Е, аз не съм от тези мълчаливците. Затова целят мен и отборът ми", бесен бе специалистът.

Кметицата на Габрово с обещание към Вили Вуцов и Янтра

Кметицата на Габрово с обещание към Вили Вуцов и Янтра

Ще дава пари, ако отборът влезе в елита