Трима българи достигнаха репешажите за бронза на Европейското първенство по борба при юношите в свободния стил в Испания.

При 57-килограмовите Мехмед Мехмед загуби на старта от бъдещия финалист Начин Монгуш (Русия) с 1:3. Така негов съперник в баражите ще бъде Нику Катавейца (Молдова), а при успех той ще срещне Йоанис Мартидис от Гърция в директен спор за отличие.

В категория до 70 кг Тургай Февзи също падна на старта от бъдещия финалист Магомед Абдулкадиров (Русия) с технически туш 1:12. И в пресявките той ще стартира срещу Тобиас Портман (Швейцария), а при победа ще излезе за бронза срещу арменеца Арман Андреасян.

Цветан Евтимов загуби в първия кръг от турчина Фейзула Актюрк с технически туш 0:11 в категория до 97 кг. Но съперникът му стигна финала и българинът продължава на репешажите, където ще спори с Данило Стасюк (Украйна). При победа той ще се бори за медал срещу Артур Вег от Унгария.

От надпреварата на осминафиналите отпаднаха Иван Бадавров (65 кг) след 2:9 от Стефан Коман (Румъния), както и Октай Хасан (79 кг) след 3:4 от украинеца Олексанъдр Вишняк.

Сезен Белберова спечели бронз за България в категория до 55 кг.

Сезен Белберова спечели бронзов медал на Европейското по борба за девойки

Сезен Белберова спечели бронзов медал на Европейското по борба за девойки

В малкия финал при 55-килогамовите националката надделя над Марияна Драгутин (Румъния) с 5:0.