Тайбе Юсеин стъпи най-сетне на световния връх. Българската боркиня спечели и петте си схватки в категория до 62 килограма в Будапеща. Ето какво сподели тя пред БТВ след мечтания триумф:

"След 10 години чакане, най-после дойде и моят миг. И дано тази титла да е само началото. Като всеки спортист и аз мечтая да стъпя на олимпийския подиум, но стъпка по стъпка. Сега ми предстои първо да спечеля квота за Токио 2020.

Красен Кралев: Тайбе Юсейн световна шампионка! Фантастично!

Красен Кралев: Тайбе Юсейн световна шампионка! Фантастично!

Ето какво написа министърът на младежта и спорта

Да, на финала поведох с 6:0, но винаги има притеснение нещо да не се обърка в последния момент. А край тепиха винаги чувам наставленията на моя треньор Петър Касабов. Не си спомням точно, какво ми казваше, но бяха от рода: всичко е наред, справяш се добре.

Сега вече имам съвсем различно усещане, имам по-голяма увереност в това, което правя и това си проличава на самите състезания.

Не ме притесняват съперничките, че ще ме разучават и ще искат да ме победят от тук нататък. Все пак аз трябва да се развивам, да научавам нови неща и да ставам още по-добра", завърши новата световна шампионка.