Биляна Дудова записа две победи без да даде точка на турнира "Дан Колов - Никола Петров" в Пловдив.

На старта в категория до 57 кг трикратната европейска шампионка срази Джулия Родригес (Бразилия) с 5:0, а след това прегази и Ерика Богнер (Унгария) с 9:0. И в своеобразен финал в групата, а и в категорията, Дудова ще срещне Рамона Галамбос (Унгария) в следобедния сеанс, който започва от 16 часа в зала "Сила".

При мъжете в класическия стил двама българи стигнаха до полуфиналите в категория до 67 кг. Дейвид Димитров победи чилиеца Кристобъл Торес с 9:0 и за място на финала ще спори със сърбина Мате Немеш, призьор от световно и европейско първенство. В другия сблъсък Августин Спасов се справи с грузинеца Георги Шотадзе с 9:3 и по пътя към финала също среща сърбин - Себастиян Нат. При 77-килограмовите на класическия стил полуфиналист е Стоян Кубатов, който постигна две победи до момента - 9:0 срещу Алекса Ерски (Сърбия) и 8:6 срещу Еркан Ерген (Турция). Следващият му съперник ще бъде Виолексис Ривас (Венецуела).

А в тежка категория на свободния стил до 125 кг Ислам Адизов е полуфиналист. На старта младият национал загуби от иранеца Амин Тахери с 0:10, а след това се справи с грузинеца Алекси Жоржомани - 2:0. И в следобедния сеанс среща венецуелеца Хосе Диас. В категорията са шестима състезатели, разпределени в две групи, които играят всеки срещу всеки.

Четири медала спечелиха борците ни в първите финали на турнира "Дан Колов - Никола Петров"

Четири медала спечелиха борците ни в първите финали на турнира "Дан Колов - Никола Петров"

София Георгиева грабна титлата, след като в категория до 65 кг постигна 4 победи