Радослава Ненова, дамата до Боян Петров, направи трогателна изповед във Фейсбук. Ето какво сподели тя с милионите посетители на социалната мрежа, след като беше прекратена спасителната операция по издирването на нейния любим:

Боян Петров в последното си интервю: Толкова пъти съм се докосвал до смъртта, че...

Боян Петров в последното си интервю: Толкова пъти съм се докосвал до смъртта, че...

Алпинистът споделя чувствата си по пътя към върховете

"Един солов играч ни накара да бъдем заедно докрай и да изкачим нашия си Еверест. Няма да правя трогателна изповед как се чувствам аз. Аз винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе...

Може би ми се говори за това какъв беше смисълът. Всичко започна от това, че моят мъж изчезна, а аз много исках да го намеря. Не съм хабила енергия да разсъждавам дали беше прав или не. Мисля, че геройството изобщо не беше в спортното постижение.

Геройството дойде от това, че много хора надскочиха себе си в тази ситуация, бяха добри и това им харесваше, държави се сдобряваха...и това им харесваше, институции сбъднаха една на пръв поглед немислима акция, пилоти изпълниха уникален и единствен по рода си полет", написа Ненова.

"Спи спокойно, великане!

Заливаха ме с мили писма и любов. Дори хейтърите тръпнеха за новина, за да нахейтят и да им олекне. Това е най-мащабната спасителна акция в историята на алпинизма. Странно нали, един солов играч ни накара да бъдем заедно докрай и да изкачим нашия си Еверест.

А аз просто исках да открия Боян, защото ще ми липсва.......", завърши любимата на Боян Петров.