Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост на церемонията на Българската федерация по биатлон, с която беше закрит сезон 2018/2019. Кралев награди най-добрите биатонисти при мъжете за купа "България". Номер едно за изминалата състезателна година е световният вицешампион в индивидуалната надпревара на 20 км Владимир Илиев. Втори и трети са Антон Синапов и европейският шампион на 20 км Красимир Анев.

"Това е най-силният сезон на биатлона след фантастичната година на Екатерина Дафовска, в която тя спечели олимпийското злато. Поздравявам ръководството на федерацията и всички състезатели и клубове, които са работили за постигането на тези успехи", заяви спортният министър. Красен Кралев потвърди поетите от ММС ангажименти по изграждането на ролбани в Самоков и Троян. С тяхното изграждане българските биатлонисти ще имат възможност да водят целогодишна подготовка. "През последните няколко месеца с Екатерина Дафовска се срещнахме с представители на клубове в страната. Видях, че има много талантливи деца. Поради тази причина започваме да инвестираме средства в създаването на трасета, за да може младите ни таланти да вървят по стъпките на Екатерина Дафовска, Владимир Илиев и Красимир Анев", обяви Кралев.

Снимка 450023

Източник: ММС

Председателят на българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска връчи почетен плакет на министър Кралев за подкрепата, която ММС оказва на този спорт.

По време на церемонията бяха наградени победителите в крайното класиране във всички възрастови групи за купа "България" и купа "Надежди". Специална награда за принос по случай 60-годишнината си получи Владимир Величков, който доскоро беше най-предно класиралият се българин на световно първенство с двете си пети места през 1982 и 1985 г.

Красен Кралев: Всички с квоти за Олимпиадата ще получат по-голямо финансиране догодина

Красен Кралев: Всички с квоти за Олимпиадата ще получат по-голямо финансиране догодина

"Всички с квоти за Олимпиадата ще получат по-голямо финансиране догодина"