Словенката Илка Щухец и италианката София Годжия са новите звезди в алпийските ски. Щухец вече има в актива си 4 победи за световната купа, след като до този сезон не се беше качвала на подиума. Днес тя спечели за трети път спускане. И то на емблематична писта.

Във Вал д'Изер словенката вече се спускаше в ролята си на фаворит и вече напълно закономерно даде най-добро време - 1:46.14 мин. Втора се класира австрийката Корнелия Хютер с изоставане от 28 стотни.

На трето място завърши София Годжия, която също доскоро нямаше подиум в състезание от световната купа. Италианката даде с 4 стотни по-слабо време от Хютер и за шести път е сред трите най-добри. Нещо повече Годжия вече е на второ място в генералното класиране с 467 точки. Утре дори може да излезе начело, защото лидерката с 498 точки Микаел Шифрин пропуска стартовете във Вал д'Изер.

София Годжия

Източник: GettyImages

София Годжия

Въпреки всичко това уикендът протича спрямо желанията на Шифрин. Носителката на големия кристален глобус и основна съперничка на американката, Лара Гут за втори пореден ден пропусна врата и не завърши. Гут се надяваше дори на 300 точки от Вал д'Изер, но от две състезания има същи резултат като Шифрин - 0 точки. Швейцарката е четвърта с 393 точки.

Най-добрата от спускането валидно за комбинация от вчера, американката Лоурън Рос не стартира.

Илка Щухец победи и в комбинацията, Лара Гут не завърши

Илка Щухец победи и в комбинацията, Лара Гут не завърши

Водачката след спускането финишира десета

Илка Щухец е на трето място с 445 точки и вчерашната ѝ победа в комбинацията я превръща в претендент за крайната победа в световната купа.

Снимка 268614

Източник: GettyImages