Европейският шампион по биатлон за младежи Благой Тодев разкри, че не е получил никакви средства от държавата за резултатите, които постигна през изминалия сезон.

Тодев публикува специално видео в профила си във Фейсбук, в което се обърна към премиера Кирил Петков и министъра на спорта Радостин Василев.

"Здравейте на всички! Аз съм Благой Тодев и с този клип искам да се обърна към министър-председателя на Република България Кирил Петков и министъра на спорта Радостин Василев. Искам да коментирам действията и желанието на господин Петков относно даряването на нашите заплати за закупуване на оръжие в подкрепа на Украйна.

Журналисти ме определиха като най-успешният български биатлонист през миналия сезон и като такъв искам да обърна повече внимание на нашия спорт и на ситуацията около него. През изминалия сезон станах европейски шампион, световен вицешампион, носител на малкия кристален глобус в индивидуалната дисциплина при младежите и спортист на месец януари. За тези резултати получих 0 лева от държавата и три месеца сме без заплати.

Предприех кауза в подпомагане на жена в нужда като продадох медала си от европейското първенство, а вие искате да купуваме оръжие за убиване на хора. Нещо тук е много сбъркано. А какви резултати трябва да направи най-успешният зимен спорт, за да получи нормално финансиране, аз не знам. Кажете вие", сподели Тодев.

Екатерина Дафовска подаде оставка като председател на федерацията по биатлон

Екатерина Дафовска подаде оставка като председател на федерацията по биатлон

Поради здравословни проблеми