Българският скиор Алберт Попов завърши първия манш на слалома, който се провежда във Флахау (Австрия). Той кара стабилно и за завърши на 2.09 секунди зад най-бързото време. Попов се спусна с №35 и времето му беше 24-о, когато премина финалната линия.

В крайна сметка българинът завърши на 27-о място и ще кара с изгодния №4 във втория манш.

Французинът Клеман Ноел премина най-бързо трасето за 54.87 секунди. Норвежецът Себастиан Фос-Солеваг също кара добре и изостана само на 23 стотни.

На трето място остана представителят на Австрия Мануел Фелер, който е само на 2 стотни зад Фос-Солеваг. Шведът Кристофер Якобсен разби носа си от кол, но със задния стартов №18 е четвърти на 44 стотни от Ноел.

Пети е Марко Шварц (Австрия) на 70 стотни, а шести Рамон Ценхойзерн на 81 стотни. Победителят от Загреб Линус Щрасер (Германия) е също под секунда зад лидера - на 6 стони след Ценхойзерн.

Стартиралият с №1 Даниел Юл (Швейцария) тръгна с голяма амбици, но още в началото пропусна врата и няма да участва във втория манш. Хенрик Кристоферсен (Норвегия) продължава с разочароващите си представяния и изостана на 1.72 секунда. Лидерът в генералното класиране Алекси Пинтюро беше с 4 секунди пред Кристоферсен и ще се бори за всяка точка във второто спускане.

Вторият манш е от 13:30 часа.