Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, ще играе във втората седмица на Откритото първенство на Великобритания. Първата ни ракета продължава рейда си на Уимбълдън, отстранявайки трети опонент. В неделния следобед той довърши процеса по елиминиране на поставения под №10 американец Франсис Тиафо - 6:2, 6:3, 6:2.

Димитров завърши мача с изключително впечатляваща статистика - 13 аса, 90% спечелени точки от първи сервис и 100% спечелени сервирани геймове!

Припомняме, че по програма, двубоят между Гришо и Тиафо трябваше да приключи още в събота вечер, но традиционната за Лондон дъждовна буря промени плановете на организаторите.

Снимка 625553

Източник: GettyImages

Най-добрият български тенисист водеше с 2:0 сета след 6:2, 6:3, а в третия резултатът преди подновяването бе 2:1 гейма в полза на американеца.

Неделната част от битката между Димитров и Тиафо стартира с ранен пробив за Гришо, който оттам насетне демонстрира тенис от световна класа и хладнокръвно затвори мача с победа 6:2 в третия сет.

Следващият опонент на Григор Димитров е датчанинът Холгер Руне, който е поставен под №6. В третия кръг скандинавецът отстрани изключително трудно испанеца Давидович Фокина с 3:2 сета за почти 4 часа тенис!

Американски тенисист си промени мнението: Тревата не е най-тъпата настилка, обичам я

Американски тенисист си промени мнението: Тревата не е най-тъпата настилка, обичам я

"Сега съм различен човек, мога да ви кажа това"