Стефан Дюлае, който е новият председател на управителния съвет на волейболния Дунав, заяви на пресконференция, че основната цел на тима е завръщане в Суперлигата.

Данчо Лазаров: Пламен Константинов ми гарантира, че ще постигне поставените цели

Остава ли Пламен Константинов в националния? Отговорът на Данчо Лазаров!

"Дойде време за големи резултати при жените"

"Искаме да създадем един отбор по европейски стандарт. Този нов проект представлява едно истинско публично-частно партньорство между общината и група от световно признати международни партньори като канадско-френската Линамар Монтюпе, Приста Ойл и Монбат, както и "Булстрад Арена". Новото начинание цели да мотивира младежта и бъдещите поколения да останат тук в Русе, участвайки активно в спортните инициативи в града и района.

Благодарни сме на бившия председател на клуба Валери Андреев, който остава важна част в управителния съвет. Благодарни сме и за безценната подкрепа на кмета и Община Русе, с тяхна помощ ще продължим волейболната традиция, в града и региона, която е повод за гордост за всички русенци", каза Дюлае.

В отбора е привлечен опитният специалист Петър Шопов. Той е доказано име във волейбола и сега е натоварен да възвърне волейболната слава на дунавския град и да нареди отбора сред най-добрите в страната. През миналия сезон той води столичния гранд Левски. Догодина в "Булстрад Арена" ще се играят срещи от световното първенство и зрителите са зажаднели за волейбол от най-високо ниво.

 "Първата краткосрочна цел и амбицията на отбора е да спечели мястото си в Суперлигата. Втората ни цел, която е дългосрочна, е да изградим клуб с организация по подобие на водещите европейски клубове. Третата ни амбиция е да подобрим условията и качеството на тренировките за младите, защото Русе е доказало в годините, че ражда големи спортни таланти, които ние трябва да развием, за да постигат високи спортни резултати", разказа плановете си Шопов.

Петър Шопов: В атака не бяхме на ниво

Петър Шопов: В атака не бяхме на ниво

"В първия двубой изпуснахме седем мачбола"