Разпределителката Йоанна Божилова е второто ново попълнение на женския отбор на волейболния Левски, съобщиха от клуба.

Родената на 29 януари 1998 година с бащина фамилия Атанасова пловдивчанка подписа договор за 1 сезон и ще се присъедини към водения от старши треньора Петър Шопов тим.

Божилова започва кариерата си в Марица, в чиято школа отраства. Играе още и в Раковски (Димитровград), преди през 2018 г. да поеме към Франция, където един сезон е част от Сен Дие де Вож.

Завръща се в България, за да облече екипа на Славия. В кариерата на момичето от Пловдив следват престои в нови 2 френски отбора - Стад Лорентен и Витрол.

Става бронзова медалистка за сезон 2021/2022 с Казанлък вече като Йоанна Божилова. Преди първенството разпределителката сключва брак с либерото на националния отбор Мартин Божилов.

През миналата кампания тя се състезава за Славия.

"След като ме потърсиха от Левски разговаряхме и ми хареса идеята на клуба да развива младите си момичета, а за целта е нужно около тях да има и по-опитни състезателки.

Предложените ми условия са много добри и напълно ме удовлетвориха. Освен това за мен ще е вълнуващо да играя в Левски. За първи път ще мога да участвам във вечно дерби, където атмосферата е несравнима. У дома пък ще трябва да съжителстват Левски и ЦСКА.

Съпругът ми Мартин ще играе през следващия сезон за "червените", тъй че се очертават интересни емоции. Имам амбицията с Левски да стигнем възможно най-високо. Защо да не се целим във финал, а там нищо не се знае", сподели пред клубния ни сайт Йоанна Божилова.

Преди нея договор с Левски подписа либерото на националния отбор Галина Карабашева.