Някои от най-добрите ни волейболисти ще участват в турнира за купата на България, пише в. "24 часа". От федерацията разрешиха на всеки от участниците във финалната фаза да картотекира до трима играчи, които са били в чужбина. Утре или най-късно вдругиден трябва да стане ясно къде ще се проведе турнирът, който трябва да е от 22 до 26 май. Със сигурност няма да бъде в София.

За купата ще се борят 8 отбора, а някои от тях вече са провели разговори с играчи. Очаква се тимът на Монтана, за който играе Георги Братоев, да бъде подсилен и от брат му Валентин. Има вариант там да се озове и центърът Николай Николов, който стана вицешампион на Иран.

Шампионът Марек Юнион Ивкони сигурно също ще си върне някои от играчите, които се подвизават навън. Звездна селекция готвят и в Арда, където най-вероятно ще се озове друг национал - Мирослав Градинаров. Освен това е направено запитване и към топиграча на Перник Тодор Скримов. Експлозивният посрещач получи разтежение на гръден мускул и бе заменен след втория гейм на мача с Мачерата. Неговият Латина отстъпи с 1:3 пред шампиона на Италия, а Скримов се отчете с едва 5 т. заради травмата.