Волейболистките на България няма да играят срещу Германия на европейското първенство за девойки под 19 години. Мачът беше предвиден за 27 август от 16:00 часа и с него трябваше да се открие програмата в последния ден от груповата фаза в Осиек (Хърватия), където ще се проведат срещите от група 1 от Евроволей 2020. Причината е, че германките отказаха участие заради пандемията. Ден по-рано същото направи Италия, която е в другата група на турнира, срещите от която се играят в Босна и Херцеговина.

В официалния сайт на германската федерация е обяснено, че решението е взето след разговори с посланиците на Хърватия и Босна и Херцеговина, другия домакин на европейското, както и с родителите на момичетата.

"Не искаме да поемаме никакви рискове", каза спортният директор Кристиян Дюнес. "Въпреки всичките хигиенични мерки, които се гарантират, не можем да сме на 100 процента сигурни, че никой няма да се зарази."

Германия отказа и европейското първенство по плажен волейбол, което е от 16 до 20 септември в Турция.

При създалата се ситуация на европейското за девойки България ще играе срещу Русия, Хърватия, Турция и Франция. Първият ни мач е срещу младите туркини е в събота 22 август.

Тодор Скримов пристигна в Красноярск

Тодор Скримов пристигна в Красноярск

Националът за втора поредна година ще играе за руския тим