Силни отбори идват и си отиват. Правят серии от поредни титли, след което залите и стадионите им остават празни, а спомените за тях избледняват. Еднодневките събират малко маса, докато са на върха, но какво от това? Онези, които нямат история, трудно могат да търсят някакво бъдеще.

Но има отбори, които в каквото и състояние да са, срещнат ли се един с друг, предизвикват вълнение и трепет. Събуждат плам, заради който успяват да оцелеят в трудните моменти. И събират огромни тълпи след себе си, които са готови да ги подкрепят без значение от цената.

Александър Попов: Имаме проблеми в състава, но знаем, че и в Левски има такива

Александър Попов: Имаме проблеми в състава, но знаем, че и в Левски има такива

"Играем в зали, в които не може да се събере всичката публика"

Е, пред нас днес е поредният епизод на вечното дерби във волейбола. Единственото, което през годините не пропусна нито един сезон, без да излъчи своя победител. Във футбола, баскетбола, хокея, водната топка или където и да се огледате, имаха своите перипетии и по една или друга причина този сблъсък биваше прекъснат. Настоящите герои на сини и червени - Владимир Николов и Александър Попов, обаче направиха така, че традицията да продължи. И вечното дерби да оцелее, за да добива все по-познати размери и да повишава нивото си.

Днес от 18:30 часа в зала "Универсиада" сините приемат червените в двубой, който до голяма степен ще покаже дали действително имат възможност да атакуват по-предни позиции или ще трябва да се задоволят с борбата в средата на таблицата. За пръв път в последните 3 години Левски влиза в сблъсъка като фаворит. От една страна, ще има изцяло домакинско предимство, тъй като няма да бъдат допуснати фенове на армейците.

От друга - чисто кадрово стои много по-добре от вечния съперник. Холандският национал - разпределителят Даан ван Хаарлем, и руснакът Евгений Баннов, в съчетание със Смилен Мляков, Симеон Александров и Теодор Богданов са предпоставка за много мощ както в атака, така и на сервис за Левски.

И в същото време ЦСКА изпитва сериозни проблеми заради контузените си волейболисти. Попов няма нито читав посрещач, нито здрав диагонал, след като Венци Георгиев и Иван Крачев са аут, а същото се отнася и за Яни Георгиев, който може да се появи от пейката. Така Христо Цветанов отново ще трябва да посреща, а Пламен Шекерджиев да се изявява като нападател.

Владимир Николов: Очаквам с нетърпение дербито с ЦСКА

Владо Николов: Очаквам с нетърпение дербито с ЦСКА

"Винаги е хубаво, когато подобни срещи се играят пред фенове и на двата съперника"

Всичко това води до индикация, че Левски този път ще спре ЦСКА. Но "армейците" са показвали неведнъж, че могат да излизат победители от тежки ситуации. Дали и този път ще минат между капките?!