Най-добрият отбор след редовния сезон ЦСКА оформи четворката, която ще си оспорва титлата.

Както се и очакваше „армейците" с лекота спечелиха и гостуването си в Тетевен с 3:0 (25-19, 25-19, 25-14). Повече от 400 зрители в местната зала „Георги Бенковски станаха свидетели на мач продължил точно един час.

В първия и частично в третия гейм домакините от Тетевен се съпротивляваха в началото, но разликата в класите беше прекалено голяма. Отново над всички беше Смилен Мляков със своите 15 точки. Яни Георгиев и Тодор Костов завършиха с по 10 точки. Александър Попов не направи нито една смяна. Той реши да запази своя капитан Ивайло Стефанов, който не влезе в игра. Другият бивш национал Христо Цветанов не беше записан в състава.

За домакините приятно впечатление оставиха Емилиян Мирчев с 11 точки, Камен Каменов с 8 точки и Мирослав Братанов с 6 точки.

Снимка 284421

Източник: LAP.bg

На полуфиналите ЦСКА ще играе срещу Нефтохимик. Това е един от двата отбора освен Добруджа, които успяха да победят „армейците" в редовния сезон. Нещо повече в редиците на бургазлии личат имената на двамата братя Братоеви, които са играчи от световна класа.

В другия полуфинал ще играят Монтана и Добруджа в повторение на финала от миналото първенство.

Ще се играе до 3 победи. Първо ЦСКА и Монтана ще бъдат домакините в по две срещи. След това Нефтохимик и Добруджа ще домакинстват, ако се наложи по два пъти. При равенство от 2-2 победи отново ЦСКА и Монтана ще посочат залите,  в които ще се играе.

Първите срещи са другата седмица на 28-ми март вторник и на 29-ти март.

Волейболист на Левски даде положителна допинг проба!

Волейболист на Левски даде положителна допинг проба!

Спипаха Спас Байрев с марихуана?