Волейболистите на Хебър (Пазарджик) отстъпиха на Монтана с 2:3 гейма във втората среща между двата тима от полуфинала на Суперлигата при мъжете. Двата тима ще играят  трети решителен мач, който ще бъде в четвъртък (8 април) в пазарджишката зала "Васил Левски".

Старши треньорът на Хебър Александър Попов заяви след мача, че вярва в качествата на състезателите, като те трябва да ги покажат в решителната битка на свой терен.

"Не мога да кажа точно какво се случи. Домакините имаха превъзходство през целия мач. В този мач бе ден на диагонала на Монтана Максим Сапожков, който ни създаваше проблеми през цялото време. Както в тайбрека, така и преди това, когато пред себе си имаш осбоводен отбор, а диагоналът играе на високо ниво, отиграва всички трудни топки, на сервис е почти безгрешен, това е сложно. Явно е, че силите са изравнани, да не се залъгваме. Това, че Хебър е фаворит е клише. Това пречи на момчетата. В тази среща помогна на състава на Монтана, който игра доста освободено", започна Попов.

"Направихме промени при разпределителите. Любо Агонцев има спесифичен стил, който според мен е удобен за състезателите на Хебър, с по-бързи топки, с игра в центъра. Но не се получи още от началото играта на отбора, не играта на разпределителя."

"Предстои трети решителен мач. Трябва да си извадим поуки. Не че ни изненада Максим Сапожков, но не можахме да намери никакъв отговор срещу неговите действия. Десет дни има до края на първенството. Не е въпроса колко мача играеш, а как си се подготвил, колко си свеж, какви технически възможности имаш и как ги употребяваш в напрегнатите мачове. Убеден съм в качествата на отбора на Хебър, състезателите трябва да ги покажат", добави Сашо Попов.