Юношеският национален отбор на България по волейбол до 17 години загуби от Сърбия с 1:3 (15:25, 23:25, 25:20, 24:26). Това се случи в последния мач на тима ни от предварителна Група А на Балканиадата, която се провежда в зала "ДЗУ" в Стара Загора.

Така младите "лъвчета", водени от треньора Драган Иванов, завършиха на второ място в групата. Те продължават на полуфинали, като очакват да научат своя съперник след приключване на мача Турция - Босна и Херцеговина, който е последен за деня.

С тази победа пък Сърбия спечели първото място в Група А без нито една загуба. "Плавите" също очакват да научат съперника си за полуфиналите след последния мач от Група В.

Волейболните национали започват подготовката си за Евро 2017 на 6-ти юли

Волейболните национали започват подготовката си за Евро 2017 на 6-ти юли

Опитните играчи ще се присъединят по-късно

Срещата за върха в групата започна с пълно предимство за сърбите. Във втората част младите "лъвчета", обаче, бяха равностойни. Треньорът Драган Иванов получи жълт картон в средата на гейма. В решителния момент при 24:23 за Сърбия той поиска тайм-аут, който се оказа трети.

Това доведе до нов жълт картон и точка за сърбите, които спечелиха и този гейм. В третата част българските момчета показаха възможностите си и преклониха съперника. Те имаха възможност да докарат мача до тайбрек, но в решителните моменти на четвъртия гейм не им достигнаха сили и отстъпиха с 24:26, а с това Сърбия спечели с 3:1.

Най-резултатни за българския тим станаха Самуил Вълчинов (1 блок, 50% ефективност в атака и 36% позитивно посрещане) и Алберт Албаадж (2 блока и 42% ефективност в атака) с 15 и 13 точки. За сърбите Бекрич (1 ас, 42% ефективност в атака и 38% позитивно посрещане) и Никетич (1 блок, 50% ефективност в атака и 67% позитивно посрещане) реализираха 17 и 15 точки за победата.