Селекционерът на Бразилия Ренан дал Зото заяви, че за него фаворити в турнир като този, няма. Но отборът му е в България с единствената цел да неделя да си е осигурил квота за Токио 2020.

Днес започва олимпийската волейболна квалификация във Варна

Днес започва олимпийската волейболна квалификация във Варна

България трябва да победи Бразилия в неделя, за да вземе квота за Токио 2020

"Днес започва най-важното състезание за нас през тази година. За всеки състезател и човек от щаба е мечта да участва на Олимпийски игри, затова сме тук и това е основната ни цел", заяви Ренан дал Зото.

"Със сигурност българският отбор е един от най-силните в света и има достатъчно изявени и опитни състезатели, които играят в най-силните първенства. Има и много млади и талантливи играчи, които дават сериозна заявка за високите нива на световния волейбол. Няма как да не спомена и старши треньора на българския тим - Силвано Пранди, който е специалист с изключителен опит, простиращ се от времената, в които аз бях състезател. Още оттогава е един от най-добрите треньори в света и днес продължава да го доказва. Той е огромен позитив за българския отбор. Очаквам истинска битка, дори война в мача срещу България", каза още бразилският селекционер.

Силвано Пранди: Всичко започва от успех още в първия ни мач във Варна

Силвано Пранди: Всичко започва от успех още в първия ни мач във Варна

"Крайната цел е спечелването на първото място на турнира"