Бившият селекционер на националния отбор по волейбол на България - Силвано Пранди говори специално за Topsport.bg.

Специалистът коментира редица теми, касаещи световния, европейски и по-специално български волейбол, като даде мнението си за представителния ни тим, за Данчо Лазаров, за Пламен Константинов, Любо Ганев и българските фенове.

Пранди заяви, че според него Лазаров трябва да запази поста си на президент на Българската федерация по волейбол.

Ето и коментара на г-н Пранди по темата:

„Трябва да знаете, че по принцип не съм изцяло информиран за всичко, случващо се във волейбола ви. Естествено съм наясно с опорните точки, но разбирате какво искам да кажа.

Данчо Лазаров беше една от личностите, която допринесе за поемането ми на вашия национален отбор. Аз лично съм останал само с добри впечатления от него.

Да, защо той да не запази поста си? През годините се е справял добре и нито веднъж не съм го чул да се оплаква от каквото и да било. Би могъл да запази позицията си, мисля аз.

Знам, че и Любо Ганев е сред личностите, за които се говори, че може да смени Лазаров. От Ганев имам само положителни впечатления. Все пак съм разполагал с възможността да наблюдавам от доста близо израстването му като състезател. Той беше уникален, магнетичен волейболист.

Не мога да кажа как той би се справил с една толкова отговорна и сериозна длъжност. Нямам впечатления от качествата му в тази насока. Знам, че може да е лидер, а и че е харизматичен, но с всичко това и вие самите сте наясно".