Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов сподели своите очаквания за все по-наближаващото Световно първенство в България и Италия.

Ето какво каза бившият национал пред "Дарик":

"Първата седмица мина нормално, вработващо, обратна аклиматизация, някои започват да влизат в добра форма, другите с малко закъснение. Следващата седмица се надявам, за мачовете с Белгия, да покажем по-добро технически и физически ниво на отбора.

Това са двамата основни състезатели за поста диагонал, след отпадането на Боян Йорданов, Миро Градинаров и Ники Учиков. Дани Милушев тренира с нас във Варна, той също е в плановете ни, в разширения списък е, той трябва да набира спортна форма, въпросът е, дали ще успее без първата част от подготовката, която принудително пропусна.

На първенството ще бъдат картотекирани 14 състезатели от тези 22 в разширения състав. Пуснали сме Маринков по молба на аржентинския му клуб с уговорката, че ако се наложи, моментално да се върне в отбора. При същите условия сме пуснали Краси Георгиев във Франция. От останалите ще решаваме в последния ден кои да вземем за Световното.

Снимка 330146

Източник: lokovolley.ru

Чак големи изненади не можем да си поднесем с изключение на Куба. Там е най-голямата загадка, сега имат една група състезатели, които имаха проблеми с правосъдието във Финландия, може би някои от тях ще се появят. Другите отбори няма с какво да ни изненадат. Важното е да излезем от групата с максимален актив. Първата група ще е ключова за шансовете за следващата фаза.

Хубаво е да се мечтае, хубаво е да си поставяш високи цели, но аз съм малко по-умерен в прогнози и приказките си преди големи първенства. Виждали сме големи отбори, които отпадат рано от големи първенства, тогава става безсмислено да говорим. По-добре да говорим с действия на игрището, отколкото приказки преди това", каза Константинов.

Световната волейболна купа вече е в Добрич

Световната волейболна купа вече е в Добрич

Трофеят беше представен лично от волейболната легенда и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Любо Ганев