Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Николай Желязков показа оптимизъм след загубата на "лъвовете" с 1:3 гейма от Съединените щати в мач от Лигата на нациите, игран в "Арена Армеец" в София.

"Чувствата са смесени, има повече разочарование. Пропуснахме да докараме мача до пети гейм. Борим се, въпреки че стана банално. Ако имаме такива срещи и не губим на 15 точки, то един ден ще започнем да печелим. Момчетата показаха характер и ще опитат да дадат всичко в оставащите ни пет двубоя.

САЩ показа майсторство, извадиха невероятни топки. В нападение направиха страхотни неща. Имахме положения, в които не изградихме добре блокадата и системата ни на игра. Първия гейм го загубихме, защото рискувахме началния удар. Бяхме длъжни да бъдем на границата на риска. Затрудни ни техният хибриден сервис. Това е нещо, което американците направиха феноменално.

Утрешната среща с Бразилия отново ще бъде тежка. Имахме проблеми със Светослав Гоцев и Георги Сеганов. Дано за утре бъдат вдигнати на крака и да дадат най-доброто", каза Желязков за предстоящия мач с Бразилия.

България показа характер, но преклони глава пред САЩ

България показа характер, но преклони глава пред САЩ

Поредна загуба за "лъвовете" в Лигата на нациите