Селекционерът на националния ни волейболен отбор за младежи до 21 години Найден Найденов говори след драматичната загуба от Полша с 2:3 гейма във втората фаза на Мондиал 2021 в София.

За него борбата продължава и едно 5-о място ще бъде супер успех за момчетата.

Ето какво заяви Найденов:

"Една невероятна игра в първите два гейма. Естествено по някой път, необяснимо и за мен, защото много говорим и аз винаги съм ги надъхвал да бъдат кучета, да се борят до последно, и в един момент се получава нещо. Може би заради липсата на опит или, че не са играли на такива големи форуми от 2 години. Както казах и вчера, някои от тези момчета не играят и в клубовете си, а тук им се налага да играят и дадоха всичко от себе си. Но пак дойде този момент, в който трябваше да ги прекършим с 3:0, а ние започваме по един начин, по който губим, и се сещаме да играем вече когато е 18:23. Това е реалността в момента.

Полша победи България в много драматичен мач на Световното U21

Полша победи България в много драматичен мач на Световното U21

Жалко

Ние загубихме мача, просто не успяхме да задържим играта си както казах преди малко. Необяснимо е за мен защо се получава това отпускане и тази разконцентрираност, след като водим с 2:0. Не мога да кажа, че момчета, които дойдоха от набора до 19 години, бяха по-хладнокръвни, просто всеки даде максимума от себе си. И те помогнаха, но не мога да кажа кой е бил по-хладнокръвен. Когато отборът губи, значи всичките сме допуснали грешки.

Точно преди малко ги събрахме и им казах точно това нещо, че борбата продължава, че за нас едно 5-о място ще бъде супер успех. Те дадоха всичко от себе си и сега трябва да запазим самообладание и концентрация, за да спечелим 5-о място. Надявам се днес и утре да им успокоим главите и да отидем там и да играем по най-добрия начин", завърши селекционерът на България."