Българският национал Матей Казийски получи наградата си за най-добър волейболист на Европа за 2006 година.

Събитието се състоя на специална церемония, предхождаща гала-вечеря за края на тазгодишното издание на Европейската шампионска лига „Индезит", където клубът на Матей Казийски и Теодор Салпаров Динамо (Москва) завоюва бронзовите медали. Посрещачът ни пък бе определен за най-добрият изпълнител на начален удар във финалната четворка.

За „най-добра волейболистка" бе определена рускинята Любов Соколова, „крал на плажа" стана Кристоф Дикман (Германия), а като „най-добра на плажа" бе определена друга рускиня - Наталия Урядова.

Най-добър волейболист за 2006 година: МАТЕЙ КАЗИЙСКИ (БЪЛГАРИЯ)

22-годишният посрещач започва своята кариера в софийския волейболен клуб Славия, когато е едва на 11 години. През 2003 година на Балканско първенство за юноши печели първата си голяма титла с национален отбор на България.

Година по-късно е определен за волейболистът с „най-добър сервис" на финалите в Световната лига в Италия. Следват награди за „най-добър нападател" и отново „най-добър сервис".

На световните финали през 2006 година, където България се окичи с бронз, Матей отново грабна приза за „най-добър начален удар", като завърши и на пета позиция при реализаторите.

В момента талантливият посрещач е играч на московския Динамо и заедно с другия национал в отбора Теодор Салпаров записват впечатляващи победи в руското първенство и в Европа.

През този сезон Казийски получи наградата за MVP в турнира за Купата на Русия и взе бронзов медал в Шампионската лига „Индезит".