Шампионът във Висшата ни волейболна лига Сливнишки герой (Сливница) получи промоция за Суперлигата за следващия сезон 2021/22.

Боян Йорданов: Определено ме изнанада решението на Александър Попов да поеме Хебър

Боян Йорданов: Определено ме изнанада решението на Александър Попов да поеме Хебър

"Аз поемам цялата вина за атаката"

Старши-треньорът на тима Мартин Стоев изрази огромното си удовлетворение от сърцатата игра на своите състезатели, в интервю за Sportal.bg:

"Беше най-трудният мач през сезона въпреки, че казано в кавички, нямаше значение, защото и двата съперника влизат в Суперлигата. Но все пак играхме за престиж и за титлата.

За жалост нашият най добър и опитен волейболист - Коце Стойков не можа да вземе участие, тъй като е под карантина. Може би с него щеше да е по-лесно, но така се стекоха обстоятелствата. Най-важното е, че се преборихме и спечелихме една тежка битка. Този отбор е учен да играе под напрежение и да излиза от трудни ситуации. Единственото нещо, което казах на момчетата, е че трябва да играят за себе си. Заслужили са си този финал, след седем месеца труд. Най-вероятно същото се отнася и за Дея, защото се получи напълно напълно равностоен мач, страхотен двубой. И двата отбора заслужават да са в Суперлигата и го показаха през годината. За наша радост в тайбрека проявихме по-голям характер.

Сега идва по-трудното, най-вече осигуряване на финансов гръб и правилно разпределение на средствата. Според бюджета, които ще имаме, трябва да направим селекция с най-доброто, като цена-качество, за да можем през следващия сезон да се представим достойно в Суперлигата. През дебютния ни сезон в елита, нашата цел със сигурност не е шампионската титла, а достойно представяне и надграждане. Сливнишки герой е млад клуб, тепърва трябва да създаваме не само добър отбор, но и да направим Сливница волейболен град. Но за четири години, да започнеш от нулата и да стигнеш до Суперлигата е нещо голямо. Може би успяхме да изкачим всичките стъпала до елита за най-кратко време и с най-малко средства. С изключение на Коце Стойков, нямаме гръмки имена в отбора, но всичко стана с много труд, а той винаги се отплаща.

Чувствам едно голямо удовлетворение, защото този отбор е мой, на кмета и на още хора - сърцати бизнесмени, които ни подкрепяха. Надявам се и ще работим за това, след като Марек стана шампион преди четири години в Сливница, сега и Сливница да се превърне волейболен град. Като географската ширина е доста подходяща локация, за да има още един волейболен център близо до София", каза Стоев.

Иван Петков: Благодаря на федерацията за спечеленото домакинство и за перфектните условия за подготовка

Петков: Благодаря на федерацията за спечеленото домакинство и за перфектните условия за подготовка

"Никога не съм бил по прогнозите, но съм убеден че великолепният ни колектив ще накара и най-големия скептик да е доволен от показаното от нас"