Селекционерът на юношеския национален отбор по волейбол Мартин Стоев заяви, че сребърният медал с тима от Световното първенство в Иран му е по-скъп от бронзовото отличие с мъжкия отбор през 2006-та в Япония. Специалистът говори пред медиите при завръщането на младите национали в България.

България загуби от Полша, остана със сребро от световното

"Момчетата още не осъзнават какво сте постигнали, но скоро ще го осъзнаят. Няма рецепта за успеха, просто момчетата са качествени и тренират добре. Истина е, че на всяко първенство сме в топ 4. Повечето играят в Суперлигата и със сигурност има напредък, но видяхме, че има и други прогресиращи отбори. Имаше доста добри отбори на това първенство, поне осем отбора можеха да станат шампиони. Полша са най-зрелият отбор от всички.

На финала със сигурност имаше и малко умора, като не ни достигна това, че поляците ни превъзхождат в индивидуалното майсторство. Превъзхождат ни технически, но ние трябва да се стремим към това ниво и догодина да ги победим евентуално на Европейското първенство.

Този медал ми е малко по-скъп от онзи с мъжете през 2006-та, защото тези деца съм ги отглеждал от 4 години. По-скъп е и от медала ми като играч, защото тогава бях просто дете. Радвам се и за сина ми, но не ги деля, радвам се за всички. Имаме право да играем на европейското догодина и ако сме в топ 5, имаме право и на участие на световно през 2023-а".

Любо Ганев към световните вицешампиони: Вие сте герои! Накарахте България да се гордее!

Любо Ганев към световните вицешампиони: Вие сте герои! Накарахте България да се гордее!

"Убеден съм, че ви чакат още много големи победи "