Трета поредна победа изковаха днес волейболистките на Марица в първенството при жените. Кършиякалийки разбиха с 3:0 столичния Локомотив в мач от ІІІ шампионатен кръг на женския волейелит. Въпреки класическия успех днес задачата на жълто-сините обаче не беше никак лека, защото техният съперник се показа като доста обигран и хомогенен отбор, съставен от няколко много опитни състезателки, играли по няколко години в чужбина.

Маричанки тръгнаха уверено в този мач и взеха сравнително леко пърия гейм с 25:17, след като през цялата част не изпуснаха инициативата и водеха в резултата. Вторият гейм започна равностойно. До 3:3 гостенките се държаха като равен с равен. Поосле жълто-сините обаче увеличиха оборотите и дръпнаха за 10:6 и 17:12, за да затворят победно гейма отново с 25:17. Третата част гостенките на два пъти повеждаха резултата с 10:9 и 12:11, но след няколко отлични отигравания в атака на капитанката на маричанки Ани Маринова и Марина Ковачева резултатът набъбна на 18:12 за домакините. Гостенките се съживиха и бързо излязоха от кризата. Така столичанки стопиха разликата на 2 точки за 20:18. Отам нататък маричанки се мобилизираха и отново финишираха победно - 25:20. Капитанката Ани Маринова бе най-резултатна за пловдивчанки. Тя се отчете с 14 точки.

Марина Ковачева и Диана Даскалова-Малинова добавиха съответно 12 и 11 точки за жълто-синия успех. „Доволен съм от победата и от резултата, но имам някои забележи за играта на момичетата, които обаче ще им ги кажа лично и няма да ги коментирам пред медиите””, коментира старши треньорът на Марица Иван Петков.