Волейболистките на „Марица" се класираха на трето място в своята предавателна група в Скопие от турнира за Балканската клубна волейлига за жени. Така пловдивчанки изпуснаха място в голямата финална четворка, която започва в град Тузла /Босна и Херцеговина/ от 19 септември.

Маричанки загубиха в последния си мач с 0:3 от победителя в групата - сръбския ВК „Клек", и така останаха извън играта за „Файнъл Фор" на Балканите. Сръбкините станаха приятната изненада в Скопие като разгромиха с 3:0 и миналогодишните балкански клубни шампионки от „Бешикташ" и се класираха за финалната четворка без загубен гейм.

„В Македония срещнахме два много силни тима като „Бешикташ" и особено ВК „Клек", които в момента са едни от най-силните клубни отбори не само на Балканите, но и в Европа. Победихме домакините от „Форца Волей" , също добър отбор с 3:0, въпреки че ние единствено бяхме по-назад с пред сезонната подготовка от всички участващи отбори. При нас първенството ще започне чак след около месец", коментира изпълнителният директор на ВК „Марица" Стоян Гунчев-Чугуна.

В Скопие маричанки бяха без националката Кристин Колчагова, която има ангажименти с държавния женски тим на България, подготвящ се във Варна за предстоящото Европейско първенство в Полша - в град Бидгошч.

В отсъствието на Колчагова, маричанки разчитаха на турнира в Македония само на едно либеро - на Ивелина Монова. По време на мачовете в Македония добре се включиха новите попълнения - разпределителката Ваня Алекиева от Левски Сиконко и центърът Ивелина Петкова от Славия.