Волейболният Марек Юнион-Ивкони обяви, че най-вероятно ще напусне Дупница и ще се премести в друг град под друго име.

До решението се стигна след проблеми на ръководството на клуба с градската управа.

Марек Юнион-Ивкони излезе с официално обръщение:

Уважаеми приятели на волейбола,

Както вече ви информирахме, ВК Марек Юнион-Ивкони е подложен на безпрецедентен натиск от общинското ръководство на Дупница. След клеветите и внушенията по наш адрес, последва публична покана от кмета да напуснем града час по-скоро.

В следствие от тази агресия, на 19 декември проведохме извънредно разширено заседание на УС, на което присъства и целият щаб на волейболния клуб, като взехме следните решения:

1. Категорично осъждаме намесата на политиката в спорта. Декларираме несъгласието си да бъдем маша в ръцете и дъвка в устата на самозабравили се пишман-политици и реваншисти, подобаващи предците си от периода на след деветосептемврийският преврат.

2. Свикваме извънредно Общо събрание на 31 януари 2024 година за смяна на името и седалището на клуба.

3. В срок до 12 януари 2024 година ще заявим пред НВЛ предварително съгласуване за издававане лиценз на залите, които потенциално ще са нашият нов дом. Веднага след получаване на потвърждението ще оповестим нашето ново седалище, където ще стартираме новата спортно-състезателна 2024/2025 година.

Сърдечно благодарим на общинските ръководства, представителите на местният бизнес и спорт в градовете, които отвориха вратите и сърцата си за нашият клуб.

Уважаеми дупничани,

Преди 26 години, клубът започна от най-ниското стъпало своя път на развитие, за да достигне до четири шампионски титли при мъжете, 6 при юношите, както и над 15 сребърни и бронзови медали. Нашият клуб е представлявал града и България в 11 издания на европейските клубни турнири, включително 4 пъти в Шампионска лига. Десетки са състезателите от нашата школа, които са защитавали и защитават цветовете на националните ни отбори. Излишно е да споменаваме имената на световно признати волейболисти като Цветан Соколов и Елица Василева. През тези години пък над 2000 момчета и момичета са преминали през школата на клуба, израствайки като достойни личности и характери, научени на дисциплина и откъснати от пороците на 21 век. "Марек Юнион-Ивкони" се превърна в една от положителните визитки на Дупница, което форсира и изграждането на модерна спортна зала в града. Клубът е уникален в колективните спортове у нас с факта, че показа как може да разчита на децата си от региона и да им дава път за развитие.

Нефтохимик не срещна трудности срещу Монтана

Нефтохимик не срещна трудности срещу Монтана

Домакините от Бургас спечелиха с 3:0