Президентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев похвали националния отбор на България до 21 години, който зае третото място на Световното първенство в Бахрейн през юли.

"Работата в детско-юношеското направление започва да дава резултат. Това е правилният път и започваме да берем плодовете от работата ни. Радваме се много на този успех. Волейболът има нужда от хубави мачове, добро класиране и победи. Дано момчетата продължават по същия начин. Нека заразят и останалите волейболисти с желанието за нови успехи. Само по този начин можем да върнем публиката в залите", заяви Ганев пред медиите.

Волейболните юноши завършиха на пето място на Световното първенство след успех над Белгия

Волейболните юноши завършиха на пето място на Световното първенство след успех над Белгия

До 19 години

Вицепрезидентът на БФВолейбол Давид Давидов също е доволен от класирането на младите български таланти на трето място на Световния шампионат.

"Щастливи сме. Това е голяма чест за нас. Всички подрастващи имат успехи. Комбинираното представяне на нашите национални гарнитури показва едно нещо. Пред нас са само Италия и Иран. Имаме надежди за едно по-светло бъдеще пред нашите представителни национални тимове. Успехите при подрастващите не са гаранция за успехи при мъжете и жените. При липсата на такива при младите, не може да очакваме нищо след това", каза Давид Давидов на пресконференция.

Ганев коментира изявите и на представителните тимове на България.

"Искам да поздравя и женския национален отбор за двете поредни победи на Европейското първенство. Първата беше особено важна. Радвам се, че момичетата постигнаха това. Тимът е с почти изцяло подмладен състав. Вече изпълниха целта да останат в Лигата на нациите. Стискам им палци за оставащите три мача в групата. Дано да ни зарадват с добри резултати. Идва добро поколение. При мъжете всички очакваме мачовете след 10 дни и нашето домакинско първенство във Варна. Там феновете винаги са били седмият ни играч. Дано всичко да са здрави, защото имахме много проблеми с контузии. Надявам се, че тази година ще бъде различно. Момчетата имат желание да докажат, че станалото през последните години не е истинското лице на отбора.

Давидов също се надява на добри мачове от страна на "трикольорите" във Варна на предстоящия Европейски шампионат през август и септември: "Трябва да използваме домакинството по най-добрия начин. Трябва да защитим статута на волейбол за най-успешен колективен спорт у нас. Дано отборът оправдае вложените средства и усилия за това домакинство."