Селекционерът на националния отбор по волейбол (жени) Иван Петков даде интервю в ефира на "Диема". Ето какво сподели наставникът на "лъвиците":

"На нас ни е ясно, че само с подготовката в националния отбор няма да стане. За 2-3 месеца работа в националния тим е много трудно да се развият момичетата. Но тук опира и до личната амбиция на волейболистките.

Нивото в българското първенство се подобрява. Факт е, че отбор като Левски успя да елиминира амбициозния тим на Берое. Всичко това предразполага за по-високо ниво. В същото време Левски загуби от Раковски. Раковски победи Берое. ЦСКА победи Берое. Между тези 4 отбора се получиха много интересни мачове.

Пътят е българският волейбол да излиза на международната сцената. Там може да си виждаме проблемите и да се конкурираме с големите отбори. Това беше изцяло идеята, която ние имахме. Пътят, който поехме, беше правилен. Все още сме в самото начало на подготовката в националния тим. Ние сме амбициозен колектив, който иска, знаем, че искаме, но трябва да немерим и пътя. Не искам да давам обещания, че ще се класираме от първия път за Олимпиадата, но ще се опитаме", каза Петков.

Тимът ни вече започна подготовка за новия сезон. На 17 май волейболистките отпътуват за Русе, където предстои първото им изпитание - домакински турнир от Волейболната лига на нациите.

 

Иван Петков обяви разширен състав от 29 волейболистки за Лигата на нациите

Иван Петков обяви разширен състав от 29 волейболистки за Лигата на нациите

Вижте избраниците на специалиста!