Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Петков коментира след загубата от Русия с 0:3 в Лигата на нациите. Ето какво каза той:

"Това е 11-и мач, който губим след 20-а точка. Тук говорим за самочувствие, за манталитет, за ситуации и за характер. Време беше да го покажем, все пак срещу нас не беше най-силният отбор на Русия. Проблемът обаче не е в това кои състезателки ги няма в техния отбор, а в можещите и не можещите като цяло. За жалост срещу всички отбори играем до 20-а точка и там нещо става при нас, което не мога да преценя.

В този мач фрапиращото бе във втория гейм, в който след 18-ата точка направихме седем поредни грешки. Мога да ги изброя поименно, но не това е най-важното. Важното е, че продължаваме да грешим и то във всеки един елемент и то не един състезател. Ако е един - да се направи ротация. Но то е един, втори, трети, четвърти... Явно е обаче, че трябва да преминем и през това.

Не трябва да правим трагедии - пътят е ясен и който има характер, ще го издържи. Говоря не само за състезателките", каза Петков.

Загуба номер 11 за женския национален отбор по волейбол

Загуба номер 11 за женския национален отбор по волейбол

Момичета на Иван Петков отстъпиха пред Русия с 0:3 гейма