Франция победи Полша с 3-1 (28-26, 25-23, 24-26, 25-20) в първия мач от мъжката световна "Лига на нациите" в Нинбо, Китай. Двата тима ще се изправят един срещу друг и в олимпийската квалификация, която ще се проведе през август в Гданск.

Силвано Пранди: Има и по-важно нещо от това да печелим

Силвано Пранди: Има и по-важно нещо от това да печелим

"Очаквам в края на месеца отборът да бъде на по-различно ниво"

Това е второ поражение за световните шампиони в надпреварата. През миналата седмица в Катовице те се наложиха над Австралия с 3-1 гейма и над САЩ с 3-2 гейма и отстъпиха пред олимпийския шампион Бразилия с 1-3 гейма.

И двата тима, които ще играят в Нингбо срещу България следващите два дни са с експериментални състави. Жан Патри беше най-резултатен за "петлите" с 22 точки, а центърът Никола Ль Гоф се отличи с 11 точки.

За "Дружина полска" Пьотр Лукашик заби 17 точки, а Норберт Хубер остана с 13 точки. Французите имаха предимство при точковите атаки, които са 61 на 53 в тяхна полза. Поляците реализираха 15 точки от блокади срещу 9 за техните съперници.

След този мач Франция продължава да е начело в генералното класиране с 4 победи от 4 мача. Полша е на осмо място с 2 победи и 2 загуби.