"Хората, с които разполагаме, са здрави. Хубавото е, че мога да разчитам на състезатели, които лекуваха контузии. Разбира се, те не са в оптимално състояние, но вече могат да вземат участие в мачовете" - каза Миро Живков.

Волейболистите на Добруджа излизат довечера от 20:00 часа в решителен мач от Шампионската лига срещу холандския Грьонинген. Срещата ще се играе в „Двореца на културата и спорта" във Варна.

Момчетата на Мирослав Живков се нуждаят от победа с 3:0 или 3:1, което ще им даде възможност да играят „златен" гейм. Миналата седмица те бяха напълно равностойни на своите холандски съперници, но прекалена наивност ги лиши от поне частичен успех. Особено фрапираща беше ситуацията в третия последен гейм, когато водеха с 22:16, но се пробиха на посрещане и допуснаха загуба с 23:25.

Всички са на линия и са надъхани за победа. Единственият отсъстващ е Денис Чавдаров, който ще отсъства от волейболните площадки минимум един месец.

При успех добричлии ще имат честта да играят с един най-силните отбори на стария континент - белгийския Нолико Маасейк. Победителят от двубоя ще се класира за груповата фаза на Шампионската лига. Този сезон за първи път от години ЦЕВ организира квалификации за попълване на участниците в турнира. Това даде възможност на някои по-слаби федерации да участват, но премахна квотата на български отбор в групите. Предишните няколко сезона волейболистите на Марек играха с едни от най-силните отбори на стария континент.