Мъжкият волейболен отбор на Куба спечели за 16-и път титлата на първенството на Норсека (Северна и Централна Америка и Карибите). На финала в Уинипег, състоящият се е от само девет състезатели тим се наложи над САЩ с 3-1 (25-18, 21-25, 25-20, 25-20). Победителите доминираха в атака (46 на 34 точки) и сервис (10 на 5 асове). Американците бяха по-добри на блок (11 на 7).

Волейболистките на Сърбия победиха Турция на финала на Евроволей 2019

Волейболистките на Сърбия победиха Турция на финала на Евроволей 2019

Световните шампионки с трета титла на Стария континент

Центърът Робертланди Симон, за който преди година имаше спекулации, че ще става българин, се завърна в тима с 14 точки, 4 от които директно от начален удар. Кубинците нямаха достатъчно волейболисти да правят разрешените им три смени на гейм. В групите САЩ, които играха в турнира с втория си състав бяха спечелили с 3-0 гейма.

Домакините от Канада останаха много разочаровани от третото си място, защото те се считаха за сигурни шампиони, предвид отслабените съперници от Куба и САЩ. На полуфинала те загубиха, изненадващо за тях от Куба с 1-3 гейма.

През януари ще се проведе олимпийската квалификация в зоната с участието на Куба, Канада, Мексико и Пуерто Рико. САЩ успяха да се класират, спечелвайки междуконтинентална група през август.