Волейболният Левски ще се раздели с много от играчите си , съобщава вестник "Меридиан Мач".

Голям спонсорски договор във волейбола

Голям спонсорски договор във волейбола

Сумата от 600 хиляди лева ще отиде за подпомагане на волейболните школи

Още преди прекратяването на първенството "сините" обявиха, че ще доиграят сезона с юношите си. Повечето волейболисти от основния състав щели да помагат в тренировките на малките. Сега обаче от Левски, който преди спирането на сезона и обявяването на временното класиране за крайно беше седми, със сигурност си тръгват някои от най-опитните. Става въпрос за трикратните шампиони с тима от 2005, 2006 и 2009 години Методи Ананиев и Теодор Богданов, които са на по 34 години, както и за разпределителя Делчо Раев и либерото Ивайло Лалов.

За да се укрепи последната позиция, в Левски се завръща Владислав Иванов - Лимона, който за последно беше в Марек. Лимона взе титлата със "сините" в същите години като посрещача Ананиев и центъра Богданов.

Треньор и за следващата кампания, чието начало не е ясно, ще е бившият разпределител на Левски и националния отбор Андрей Жеков. Както е известно, въпреки пандемията продължава строителството на новата зала на Левски за 1700 души в близост до местността Камбаните в София.