Волейболистите от националния отбор на България ще започнат участието си на Европейското първенство през 2013 година в Дания и Полша срещу Чехия. Това стана ясно, след като бе направена самата програма на мачовете в Група "D", в която са също така олимпийският шампион от Лондон'2012 Русия и силният тим на Германия.

Възпитаниците на Камило Плачи и Найден Найденов ще излязат срещу чехите на 20 септември от 21,00 часа българско време. След това българите ще срещнат Бундестима на 21 септември от 16,00 часа. В последния си мач българските "лъвове" ще спорят със "Сборная" в дербито на групата на 22 септември отново от 16,00 часа. Всички срещи ще се играят в полския град Гдиня.

Междувременно капитанът на националния волейболен отбор на Русия - Тарас Хтей, коментирайки жребия, ни отписа за Европейското първенство. Според него България няма шанс да се намеси в борбата за медалите.

"Мисля, че основният ни съперник за първото място е Полша. След това са сърбите, а №3 е Италия. Тези отбори ще се борят за титлата. За нас европейското е важно първенство, защото не сме го печелили отдавна. Не за първи път казват, че сме в "група на смъртта", но за мен нашата група не е нещо особено. Гледах чехите, те не са кой знае какъв отбор. България е добър отбор и ще излезе от групата. А немците може да са неприятни, ако са в добра форма" - заяви Хтей.