България загуби от Турция с 0-3 (17-25, 23-25, 12-25) третия си мач на 18-то дамско Световно първенство по волейбол.

Италия с трета чиста победа на дамския волейболен Мондиал

Италия с трета чиста победа на дамския волейболен Мондиал

Скуадра Адзура се справи с лекота с бившата световна сила Куба

Момичетата на Иван Петков изиграха само един добър гейм, вторият. Те водеха в него през цялото време в края допуснаха обрат, но бяха ощетени от съдийско отсъждане. При 23-23 реферът отсъди топка в аут, която видимо беше вътре. За съжаление възможностите за оспорване бяха загубени преди това и геймът беше подарен на туркините.

През останалото време Турция имаше пълно превъзходство. Само в определени моменти българките, най-вече чрез отлични блокади, се опитваха да бъдат равностойни. Мачът продължи 1 час и 23 минути.

Снимка 381336

Източник: fivb.org

Центровете Нася Димитрова с 10 точки и Христина Русева с 9 точки бяха най-резултатни. Гергана Димитрова пое основната тежест в атака, но беше неутрализирана от туркините. Тя завърши успешно 9 нападения от 25 възможности. Мирослава Паскова също не беше много ефективна - 5 точки от 20 атаки. Тя успя да направи една успешна блокада и един ас. Мария Каракашев с 2 точки започна, но беше заменена от Силвана Чаушева завършила с 4 точки.

Снимка 381334

Източник: fivb.org

Туркините имат пълно превъзходство в статистиката. Те завършиха успешно 43 атаки срещу 29 за българките. Блоковете за 11 на 8, а асовете 5 на 4. "Лъвиците" направиха 14 грешки срещу само 11 за победителките.

Това е втора чиста загуба на "лъвиците" в Сапоро. Предвид класата на останалите отбори, мачът с Канада ще бъде решаващ за класиране за втората фаза. Но дори и това да се случи, българките ще влязат в нея с три загуби, без шанс за финалната шестица.

Снимка 381335

Източник: fivb.org