България загуби от Тайланд с 1-3 (27-25, 20-25, 21-25, 22-25) седмия си мач от дамската волейболна "Лига на нациите". "Лъвиците" спечелиха първата част, но след това оттъпиха в следващите три след равностойна игра.

Резултати от кръг №6 на дамската "Лига на нациите" и класиране

Резултати от кръг №6 на дамската "Лига на нациите" и класиране

Шансовете на българките за оставане в елита се изпаряват

Момичетата на Иван Петков изоставаха до 20-ата точка с разлика. Само хубави атаки на Мирослава Паскова даваха надежда за обрат. Тогава нашите заздравиха защитата и накараха съперничките си да грешат.

Българките обърнаха резултата на 22-21. В края домакините първи имах точка за спечелване на гейма, но след по-точна игра нашите реализираха последната точка за 27-25.

Иван Петков заложи на Гергана Димтрова, Мария Данчева, Нася Димитрова, Мирослава Паскова, Мира Тодорова, Лора Китипова и либеро Жана Тодорова. В средата на първия гейм Симона Димитрова зае мястото на Мария Данчева, с което стабилизира играта в нападение. В края на гейма Петя Баракова замени Мирослава Паскова за изпълнение на сервис.

Снимка 427098

Източник: fivb.org

Във втората част започнаха тези, които завършиха първата. Тайландките, подкрепяни от фанатичната си публика натиснаха и отвориха разлика за 18-11. Българките се преобразиха и успяха почти да заличат пасива си - 17-19. За съжаление в следващите разигравания нашите не взеха най-добрите решения и отстъпиха след 20-25.

Третият гейм беше много оспорван и равностоен. Азиатките достигнаха до две точки разлика, но след хубав сервис на Паскова българките изравниха 19-19. И отново грешки на "лъвиците" в края и отлична защита на домакините доведоха до 21-25. Силвия Андреева беше вкарана да изпълни сервис при 21-23, но изпрати топката далече в аут.

Снимка 427095

Източник: fivb.org

И последната част беше напълно равностойна. Тайландките държаха много високо ниво в защита, а в нападение продължаваха да разчитат на Конгиот Ажчарапорн, която завърши двубоя с 30 точки. Мирослава Паскова и Мира Тодорова бяха безпощадни в атака и резултатът вървеше точка за точка. В края отново се пропука българското посрещане и домакините стигнаха до три мачбола при 24-21.

Първият беше отразен. При вторият точката беше присъдена за българките, но оспорването показа леко докосване на пръста на Симона Димитрова и срещата приключи.

Мира Тодорова и Мирослава Паскова завършиха с по 15 точки. Нася Димитрова реализира 12 точки, а влезналата като резерва Симона Димитрова се отличи с 11 точки.

Атаките на Гергана Димитрова биваха разгадани и лидерката записа само 7 точки. Тя завърши 6 атаки от 34 вдигнати топки. За сравнение тези показатели при Паскова са 15 от 33.

Лора Китипова завърши с 4 точки, а Мария Данчева, която се върна на площадката за малко в четвъртия гейм успя да се разпише с 1 точка.

Елена Бечева, Силвана Чаушева и Мария Кривошийска така и не влязоха в игра.

Снимка 427096

Източник: fivb.org